Notícies

Cristóbal Guerrero aconsegueix la seva tercera victòria a Bassella Race 2024

Posted at - 19/02/2024 - 12:02

Culmina amb èxit una de les proves més mítiques i multitudinàries d' enduro, que ha reunit milers de pilots i aficionats al llarg de tot el cap de setmana del 16 al 18 de febrer.

El pilot andalús Cristóbal Guerrero (Beta Trueba) s'ha proclamat campió absolut de la categoria regna, sumant ja la seva tercera victòria en el palmarès de la prova, després de completar les dues voltes al recorregut de 60km amb un temps de 2h i 28 minuts. El segon lloc ha estat per al francès Antoine Magain (Sherco) i Julio Pando (Beta Trueba) ha completat el podi d'aquesta categoria Pro que, com sempre, ha deixat imatges espectaculars d ela gran sortida multitudinària.

Cal destacar el paper de Jaume Betriu, pilot local de Coll de Nargó de l'equip oficial WP Eric Augé, que ha hagut d'abandonar just a l'inici de la segona volta per caiguda i lesió en l'espatlla, després de liderar la primera part de la carrera. Un trist final per al de KTM que es veia com a clar candidat a la primera plaça del podi.

En el cas de Pro Júnior, el xilè Juan Pablo Clericus (KTM) s'ha alçat amb la primera posició de manera còmoda, seguit per Jose Manuel Pellicer (KTM) i Guillem Inglés (Rieju).

En la categoria més amateur, Friends, que reúnia cercade 400 pilots i realitzava només una volta al recorregut, ha estat Albert Muñoz (KTM), qui s'ha alçat amb la victòria. La segona posició ha estat molt renyida, encara que finalment Eduardo Longas (Husqvarna) s'ha imposat a Sergi Muñoz (KTM), que ha compartit podi amb el seu germà.

Uns altres dels guanyadors de la jornada en les seves categories han estat el solsoní Xavier Subirana (Yamaha) en Friends/Trail, la britànica Rosie Rowett (Rieju) en Friends/Woman i Héctor Fragoso en Friends/Classic (KTM).

DISSABTE A LA TARDA: CURSES D'INFART

Com sempre, les carreres específiques del dissabte a la tarda són les més aclamades pels milers d'aficionats que es desplacen fins al recinte de Bassella.

Després de les categories infantils (juvenil, 85cc i 125cc) i les clàssiques, reservades a motos amb un mínim de 30 anys d'història, va arribar un dels plats fort del dia, la Maxitrail Race, que any rere any ha guanyat popularitat. Motos de gran cilindrada i molts pilots top que les manegen com si res (Pedrero Cervantes, Farrés, Povedano,...) han generat màxim espectacle, sent finalment l'alemany Kevin Gallas (Yamaha) el més ràpid de tots.

La jornada va acabar amb la Xtreme Race, on després de les diferents semifinals va ser el pilot de Sherco Teodor Kabakchiev, Campió d'Espanya de hard enduro en 2023, qui es va imposar davant dos pilots de Rieju, el polonès Dominik Olszowy i un dels més veterans i habituals del podi en aquesta prova Alfredo Gómez.

El britànic Jonny Walker (Beta Trueba), que partia com un dels favorits per a alçar-se amb la victòria, va dominar durant les primeres voltes, però un error li va fer perdre diverses posicions i després de protagonitzar una espectacular remuntada, va haver finalment de conformar-se amb la quarta posició. Antoine Magain va completar el top 5 d'aquest espectacular podi que definia també la graella de sortida per al diumenge.

GRAN AMBIENT EN EL RECORREGUT I ZONA COMERCIAL

La pluja dels últims dies va deixar un terreny en perfectes condicions, la qual cosa ha permès als més de 1100 participants inscrits gaudir durant la jornada del dissabte d'un gran ambient al llarg de tot el recorregut, sense grans embussos ni incidents.

També en el pàdoc i zona comercial, més complets que mai, es va rebre una gran afluència durant tot el cap de setmana, amb un ampli programa d'activitats que consoliden una vegada més Bassella Race com la gran festa del enduro i la cita anual per a tots els amants del offroad.